Jouw kledingkast wordt steeds voller en jij steeds ongelukkiger.

Lieke (33):

“Jouw kledingkast wordt steeds voller en jij steeds ongelukkiger. Toen mijn man dit zei, wist ik dat er iets moest veranderen.”

Ik heb een videocall met Lieke en zie een enthousiaste jonge moeder die struggelt met haar volle kledingkast en met het gevoel dat ze steeds wil shoppen omdat ze geen leuke kledingstukken in haar kast heeft.

“Het is echt chaos zonder stijl, en weet ook niet goed op welke kleuren ik moet letten”

Deze zin is voor mij zo herkenbaar en hoor ik regelmatig. Juist die verschillende stijlen maakt jouw stijl eigen en uniek. Deze stijlen passen bij jou, en daarom gaan we aan de slag om eenheid te creëren in jouwkledingkast met de verschillende stijlen als basis.

Wij maken een afspraak voor het DAY Personal Style &Kledingkast Arrangement. We zitten aan de keukentafel en kunnen de hele ochtend wel kletsen, maar ik kijk nu al uit naar het moment dat de deuren van haarkledingkast open gaan. Het gesprek aan de keukentafel is voor mij zo belangrijk, hierin leggen we de basis voor de rest van de dag.

Tijdens de kleuranalyse komen wij erachter waarom Liekemoeite heeft om haar kleuren te vinden. Zij heeft als uniek kenmerk dat zij zowel koele als warme kleurtinten kan dragen, voor haar is het belangrijk dat de kleur volledig in zijn zuiverheid is. Mooie volle, heldere kleuren met een diepe uitstraling, geven haar kracht.

We ontdekken haar eigen persoonlijke stijl en beste pasvormen die passen bij haar lichaam. Dan komt het magische moment, de deuren van haar kledingkast gaan open.

We gaan selecteren, combineren, sets maken en kleur combinaties maken. De kledingstukken die niet passen bij haar eigen stijlhalen we uit haar kledingkast. Ik laat haar zien hoe ze met lijnen in kledinghaar figuur op zijn mooist uit laat komen. Ook laat ik haar zien hoe ze kleuren met elkaar combineert, zodat zij haar krachtigste uitstraling creëert.

En het allerbelangrijkste, jouw sets hoeven niet altijd t kloppen volgens de regels. Dat kwam bij Lieke heel duidelijk naar voren. Zij vond een bepaalde outfit te gek, alleen deed deze niet optisch haar benen verlengen maar iets verkleinen. Is dat erg? Nee helemaal niet, haar eigenpersoonlijke stijl is altijd het aller belangrijkst. Dat zijn de sets diepassen bij haar, waar zij echt blij van wordt en waarin zij straalt precies zoals zij is.

Ook met kleuren is dit het geval.  Het is net hoe je bepaalde kleuren met elkaar combineert waardoor een bepaalde kleur ineens heel anders overkomt en ineens wel werkt voor haar uitstraling.

Dit is waarom bij DAY jouw eigen stijl de basis is van het advies. En dit maakt elke advies uniek, eigen en op maat want jij bent uniek en dit mag je laten zien.

Aan het eind van de dag heeft Lieke een kledingkast met sets die passen bij haar, die ze onderling met elkaar combineert en hebben wij een lijst gemaakt met missende kledingstukken. Waarmee ze nog meer sets kan gaan combineren.  

Wat mag jij dichtbij komen zegt Lieke, en dit besef heb ik maar al te goed en daarom ben ik zo dankbaar dat ik dit werk mag doen.