Een capsule wardrobe lijkt mij dus fantastisch

Carlijn (36)

“Hi Maria! Ik ben me aan het oriënteren op advies. Ben in 2 jaar tijd moeder, zzp-er en 35 kilo lichter geworden. En heb nu een uitpuilende kledingkast omdat alles past (=leuk) maar ik zou dus wel een stapje verder willen in wat echt goed staat. “

Dit bericht zag ik oplichten op mijn telefoon, en meteen was ik enthousiast. Wat zijn er in 2 jaar tijd veel levens veranderende dingen gebeurd in haar leven. Waardevolle verandering waarin ze zichzelf aan het vinden is met kleding die haar echt goed staat.

We plannen een videocall in om te kijken welk arrangement passend is bij haar wensen. Ze beschrijft meteen dat ze heel veel verschillende stijlen in haar kast heeft hangen en veel koopt op Vinted, omdat ze nu alle kleding past. Maar wat past nu echt bij haar? Ze geeft aan: “ik hou heel erg van de “rock chick” look, maar ook van klassiek en deze twee stijlen kan ik niet samen matchen.” We hebben meteen een leuk en open gesprek.

Carlijn kiest voor het DAY Personal style & kledingkast arrangement, dit omdat ze heel veel kleding heeft en echt een droom garderobe wil creëren. En die sets in haar kledingkast wil ontdekken die echt passen bij haar “nieuwe lijf” en haar rollen als moeder een zzp-er.

We zitten aan de keukentafel en kletsen over het moeder worden, haar nieuwe lijf en het ondernemerschap in combinatie met het moederschap. Hoe ze alle drukke die ze heeft zo combineert dat er een goede balans ontstaat.

“Nou een capsule wardrobe lijkt mij dus fantastisch, weinig kleding en alles combineer je met elkaar.” Ik stel haar de vraag: “is het echt die capsule wardrobe waar je naar verlangt, of is het de rust waar je naar verlangt en waarvan je denkt dat een capsule wardrobe je dat kan bieden? Jouw kledingkast geeft je nu zo veel onrust omdat deze vol ligt met kledingstukken waar je eigenlijk niet echt blij van wordt. Daardoor zie je niet die sets en kledingstukken die wel echt passen bij jou.” Ze kijk mij aan en zegt: “daar kan je wel eens gelijk in hebben”.

Na de kleur,- figuur en eigen stijl analyse gaan de deuren van haar kledingkast open. We halen elk kledingstuk uit haar kledingkast en bespreken deze. We selecteren wat past bij haar eigen stijl en wat qua pasvorm super mooi bij haar “nieuwe lijf” staat. Ik laat zien wat verschillende pasvormen doen voor haar lichaam, of juist niet doen.

We houden alleen die kledingstukken die passen bij haar eigen stijl. Nu gaan we die twee compleet verschillende stijlen, de rock chick en het klassieke, samen combineren tot de sets die echt passen bij haar. En daar komt de glimlach, en zie ik een krachtige zelfverzekerde vrouw voor de spiegel staan.

Het was niet de capsule wardrobe waarvan ze in eerste instantie dacht dat perfect voor haar zou zijn, het is de rust in haar kledingkast met daarin die kledingstukken die ze onderling bijna allemaal met elkaar kan combineren in de sets die passen bij haar. Dat geeft haar rust en overzicht en dat is niet gebonden aan een x aantal stuks, wat zou moeten bij de capsule wadrobe.

De dag erna krijg ik een appje: “nou ik heb de eerste complimenten al binnen”. Carlijn rock haar outfit precies zoals zij is met een vleugje klassiek.