OVER DAY

Leuk dat je een kijkje neemt op de website van DAY!

Ik ben Maria van Dijk. Al mijn hele leven ben ik dol op mode.  Als klein meisje  adviseerde ik mijn vriendinnen en zus al wat ze moesten dragen met kledingstukken uit mijn eigen kast. Zelfs mijn broertje moest eraan geloven! Inmiddels werk ik al 15 jaar in de mode en ik geniet daar nog elke dag van.

Tijdens mijn opleiding mbo-detailhandel liep ik stage in een kledingzaak (natuurlijk!). Het contact met klanten en het bezig zijn met mode, kleuren en het combineren van kleding: vanaf de eerste dag vond ik het fantastisch!

Na mijn opleiding bleef ik werkzaam in de modebranche. Ik was betrokken bij de inkoop, bezocht beurzen, maar bracht de meeste uren door op de winkelvloer. Nog steeds werk ik één dag in de week in een prachtige modezaak. Het mooiste aan mijn werk vind ik het moment dat mijn klant het pashokje uitstapt en met een glimlach voor de spiegel staat. En dat je in haar ogen ziet: “Ja, dit ben ik, dit past bij mij”. Dan weet ik: missie geslaagd!

Dit gevoel gun ik elke vrouw elke ochtend! De dag beginnen met díe glimlach, maar dan voor je eigen kledingkast. En zo ontstond het idee voor DAY: persoonlijk kleur- en stijladvies in vertrouwde omgeving.

Ik merkte namelijk steeds vaker dat veel vrouwen geen idee hebben welke style bij ze past en hoe ze hun kleding kunnen combineren. Ze pakken steeds dezelfde setjes uit de kast en winkelen is ook niet meer zo leuk. ‘Pff, ik heb echt niks om aan te trekken’, hoor ik vaak. Terwijl er wel mooie kleding in de kast hangt, die ze zelf hebben gekocht. Dat kan zeker anders!

In 2017 volgde ik de opleiding tot kleurconsulent bij de Nederlandse top imagoconsulent Regien Stategier, ik werk met het door haar ontwikkelde 78 Color System. Aansluitend volgde ik de opleiding tot stylecoach. Ik vind het fantastisch om mijn kennis en ervaring in te zetten en vrouwen te laten zien hoe ze een krachtige uitstraling kunnen creëren met de juiste outfits.

Wil jij ook dragen waar je echt blij van wordt? Ik nodig je uit voor een bakje koffie of thee, om te bespreken wat de mogelijkheden zijn bij DAY.